Ποντίκια

Μορφολογία

Τα ποντίκια (Mus musculus) και οι αρουραίοι (Rattus rattus), παρουσιάζονται κυρίως στους υπόγειους και εξωτερικούς χώρους και στις αποθήκες, κλπ. Περιστασιακά και σε αναζήτηση τροφής, πιθανόν να κυκλοφορούν και σε άλλους χώρους. Οι αρουραίοι και τα ποντίκια παρότι έχουν χαμηλή όραση και αχρωματοψία, έχουν αρκετά ανεπτυγμένες τις υπόλοιπες αισθήσεις. Δραστηριοποιούνται συνήθως μισή με μια ώρα μετά το σούρουπο αφού το περιβάλλον έχει γίνει ήσυχο. Όταν δεν ενοχλούνται ψάχνουν για τροφή οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια της ημέρας ή της νύκτας.

 

Κίνδυνοι

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι, προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές τόσο στη φυτική και ζωική παραγωγή, όσο και στις κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τη δημόσια υγεία με τις ασθένειες που μεταδίδουν (πχ. πανώλη, λεπτοσπείρωση, τυφοειδής πυρετός, τροφική δηλητηρίαση κλπ.).

 

Μεθολογία Μυοκτονίας

Τα τρωκτικοκτόνα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ποντικιών και των αρουραίων ανήκουν στην κατηγορία των αντιπηκτικών. Είναι αποτελεσματικά για όλα τα είδη των τρωκτικών, ακόμα και των ανθεκτικών. Δεν δημιουργούν δολωματοφοβία στα μέλη της αποικίας, καθώς δρουν στον οργανισμό των τρωκτικών αρκετές ημέρες μετά τη λήψη τους και είναι ανθεκτικά σε υγρασία, έντομα και μύκητες. Έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την πήξη του αίματος των τρωκτικών και έτσι αυτά πεθαίνουν από ακατάσχετη εσωτερική ή εξωτερική αιμορραγία, αρκετές ημέρες μετά την λήψη του φαρμάκου (τέσσερις έως δέκα ημέρες). Οι δραστικές ουσίες των σκευασμάτων αυτών (Βromadiolone και Brodifacoum), προκαλούν μουμιοποίηση των πτωμάτων με αποτέλεσμα την αποφυγή σήψης και έκλυσης οσμών, χωρίς να προκαλείται κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Αρκεί ένα και μόνο γεύμα από τα ποντίκια ή τους αρουραίους για να ληφθεί η θανατηφόρος δόση.

 

back-arrow

 

Η ημέρα της μυοκτονίας

Πληροφορίες για μυοκτονία
Χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία μυοκτονίας με την εταιρεία Αλβιών.

Καθαρή Επικοινωνία!

Τηλεφωνήστε στην Αλβιών
210 2836086
210 2836085

 
Στείλετε email στην Αλβιών

Απώθηση ποντικιών